Глоба от по 1000 лева получиха 25-годишният Гeopги Гeopгиeв и 32-годишният Cтoян Aтипoв, съобщи БГНЕС. Решението на Софийския градски съд е за нападение върху автомобил на майка с две деца по време на протестите пред Румънското посолство през 2020 година. Зъболекарката Елена Мицева и семейството ѝ са били в колата, когато са нападнати от протестиращи.

„Сърбия, не Европейски съюз“: Протести в Белград (снимки)

На 40-ия ден от недоволството през 2020 г. се стигна до ескалация на напрежението. Тогава около 22 часа бялата кола на Мицева се оказа насред блокадата. Стигна се до конфликт между протестиращите и жената зад волана, в резултат на което бяха изпочупени прозорците и фаровете на автомобила ѝ.

24-часова стачка блокира Гърция, спряха полетите

Пред съда за хулиганство се изправиха 25-годишният Гeopги Гeopгиeв и 32-годишният Cтoян Aтипoв, всеки от които бе глобен по 1000 лева. Те са удряли по колата и уплашили двете деца на задната седалка – на 2 и на 9-годишна възраст. Георгиев е на свобода срещу подписка, а Атипов – срещу парична гаранция. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм