„Още през 2015 година, поне едната от двете организации, Българския воински съюз „Васил Левски“ и Българско национално движение „Шипка“, са били подслушвани с надлежно издадено разрешение за това от съда. Тогава са били използвани явно специални разузнавателни средства, като исковата молба до съда за прекратяването на „Васил Левски“ е подписана от прокурора Димитър Кайряков, като с нея е записано, че дружението е извършвало дейност, която противоречи на Конституцията и освен това е насочена срещу единството на нацията, към разпалване на национални и етнически вражди и срещу териториалната цялост на страната“. 

Това каза Спас Спасов кореспондент на “Дневник” във Варна в предаването „Кой говори“ по Дарик. Спасов от години следи процеса по разследването на паравоенните организации Български воински съюз „Васил Левски“ и Българско национално движение „Шипка“. 

Той  обясни, че през последните девет години не е ясно какво се е развитието по този случай. 

„Наистина не е ясно какво се е случвало през цялото това време, защото въпреки тези въпроси до варненската окръжна прокуратура, от отговорите ставаше ясно, че всъщност през цялото време е текло някакво разследване, но е имало и така наречените институционални произнасяния. Какво точно са включвали те не е ясно, защото платформата, на която се публикува тази информация не предоставя данни за досъдебните производства, които все още не са приключили.“

Целия разговор слушайте в прикачения аудио файл.