„Мисията на образованието днес е да импонира изцяло на съвременните деца. Това са децата на 21 век, които искат качествено образование с практическо приложение. Това са млади хора, с очи търсещи знание, просвета и култура. Последните години преминахме през доста трудности и трябваше гъвкаво да се преориентираме към новите форми на преподаване.  И колкото и нетрадиционно да беше обучението от разстояние, колегите и децата успяха да се справят с това предизвикателство. Защото духовността винаги успява да си пробие път. Трудно, но успява. Няма как да се сложи ризница на творческите личности, на будителите-такива, каквито са и преподавателите“- С тези думи директорът на иновативно училище „П.Р. Славейков“ в Бургас Силвия Аврамова постави финалния щрих на честванията по повод 110-години от създаването на учебното заведение.

Кулминационна точка на събитията бе юбилейният концерт на училището, който се проведе снощи. Културния дом на нефтохимика в Бургас се оказа тесен  за всички общественици, ученици, родители и преподаватели, които се стекоха, за да присъстват на забележителния спектакъл.

Концерът, видя репортер на Дарик, се превърна в абсолютен фурор и незабравимото преживяване.

Спектакълът даде сцена на ярките дарования от иновативното училище. И бе своеобразен творчески поклон към преподавателите и цялата Славейкова общност.

За мисията на учителите днес, за духовността и за институцията Славейкова общност, чуйте повече от Силвия Аврамова, директор на иновативно училище "П.Р. Славейков"- Бургас: