Осем сигнала за паднали дървета и клони са получени вчера от област Пазарджик в резултат на силния вятър, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов. Екипи на пожарната са ги отстранили.

Ново застудяване в началото на април

Два от случаите на паднали дървета са на територията на село Мало Конаре – на входа на селото и в двор в частен дом. Има подаден сигнал за паднало дърво на пътя между Брацигово и Капитан Димитриево, което вече е отстранено. Няма сигнали за пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

Какво време ни очаква през април?

Граждани съобщават в социалните мрежи за отнесени от вятъра ламаринени гаражи и козирки на тераси. Тази сутрин без електричество са няколко района в Пазарджишко, сред които част от близкото село Звъничево.

Силният вятър в областта събори дървета и клони

От снощи до тази сутрин пожарникари са се отзовали на още 5 сигнала за инциденти от поривистия вятър. Отстранено е паднало дърво на пътя между селата Черногорово и Тополи дол, както и 2 дървета и клони от улици в Пазарджик. Два са сигналите за надвиснали ламарини от сгради в областния град.

Всички новини от Пазарджик