Типично пролетно - променливо и с чести валежи ще бъде времето през месец април.

В последните дни от месец март ще започне затопляне, което ще продължи и в началото на април. Около 3 и 4 април се очакват превалявания и леко понижение на температурите. По високите части на планините е възможно да превали сняг.

Рязка промяна във времето. Къде ще вали сняг?

През първите десет дни на април градусите ще се движдат между 10 и 15, като слънчевите дни и тези с превалявания ще се редуват. По-дъждовно се очаква да бъде времето през втората десетдневка на април. След 10 март ще има и слани. 

Сушата унищожава второто по големина местообитание на крокодили в Африка

В края на месеца температурите леко ще се повишат, но около 20 април вероятно ще има валежи.

В очакване на Великден. Снимка: Pixabay

Минималните прогнозирани температури за април ще се движат от минус 1 до 4 градуса, а максималните може да достигнат малко над 20 градуса. 

Новото нормално ли са топлите зими?

Като цяло се очакват значителни валежи през месец април. Възможно е те да достигат до 80 литра на квадратен метър в равнините, а по планинските места- 110-120 литра на квадратен метър

Изключително динамични ще са атмосферните процеси през месеца и именно заради това обстановката ще се променя за часове. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм