Руското министерство на отбраната съобщи за пътуването на руския военен министър Шойгу до бойни части на Запорожкото направление. Подобни съобщения са рядкост, ръководството на руската армия не посещава често фронта.

Русия обстрелва с ракети Киев и Одеска област

"Министърът на отбраната на Руската федерация генерал Сергей Шойгу инспектира предния команден пункт на едно от формированията на военната групировка "Изток" в Запорожка област", се казва в изявление на министерството му, в което не се уточнява кога е извършена инспекцията.

Падащи отломки причиниха пожари на две места в Киев, въздушна тревога е обявена в цяла Украйна

Шойгу изслуша доклади на командира на групата "Изток" и на офицери за текущата ситуация, характера на действията на противника и изпълнението на бойните задачи от руските войски в основните тактически райони, съобщава ТАСС. На среща с командира на групировката в щаба министърът "отбеляза високата ефективност на откриването и поразяването на вражеската военна техника и струпванията на личен състав на основните направления", според руското министерство на отбраната. 

Ердоган обяви двумесечно удължаване на „зърнената сделка“

Освен това Шойгу е връчил държавни награди на военнослужещи, проявили героизъм при изпълнение на бойни задачи по време на конфликта в Украйна. Той е поръчал на командира и командващите руските сили в района да продължават активното разузнаване на плановете на украинските сили и да се грижат за безопасното разполагане на руския личен състав.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм