Служебният кабинет е внесъл в Народното събрание предложение за законодателни промени, които да дадат възможност незаконното строителство по общински и държавни обекти да бъде регламентирано и обявно за търпимо. Регионалният министър Иван Шишков коментира, че до момента при него има данни за незоконно строителство в размер на повече от 1 милиард лева. 

Георги Георгиев към Шишков: Проблемът на жълтите павета и неподдържаните магистрали е в некадърниците, които не си вършат работата

По думите това може да се окаже само малка част от всички строежи и ремонти без изрядни документи с публични средства. Шишков уточни, че всички незаконни обекти трябва да се проверят, за да се изясни дали отговарят на изискванията и дали са безопасни. Трябва да се създаде и механизъм, те да бъдат одобрени за търпими, за да могат да се използват. В този дух са и предлаганите изменения в ЗУТ. 

Шишков: Живеещите в община Божурище са станали жертва на лоша комуникация

“Проблемът е много сериозен. Това са само констатираните към този момент незаконни строителства. Но броят им може да набъбне”, заяви Шишков.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм