За съжаление, подрастващи и пияни рушат масово в Пловдив. Това заяви в Обзорната програма на Дарик радио от града на тепетата директорът на "Общинска охрана" Димитър Палашев.

По думите му, вандалските прояви в Пловдив се увеличават драстично в последните години. 

Вандали отново потрошиха стъкло от парапета на Римския стадион

Само за 2022 г. служителите на "Общинска охрана" са издали 20 276 фиша, от които 1056 са за паркиране в тревни площи.

"Непрекъснато се чупят на спирки и указателни табели, замърсяват се тепетата и се рисува по скалите, увреждат се фонтаните, барбекютата в парк "Лаута", обръщат се химически тоалетни, влизат и в шадравана на Акведукта на Бунарджика, пръскат със спрей масите за игра на шах...

Последната вандалска проява е на сцена "Ядрото" в Капана, където е счупено ел. таблото и това е предпоставка за инциденти, особено в дъждовно време.

Наскоро имаше и сбиване в Цар-Симеоновата градина, при което пострада и колега oт общинска охрана", изброи Димитър Палашев.

По думите му, на местата в Пловдив, където има видеонаблюдение, броят на вандалските прояви намалява, но те са толкова много и навсякъде, че няма как да бъдат обхванати всички.

Сигналите за посегателствата "Общинска охрана" предава на МВР и прокуратурата, които ги разследват.

В ефира на Дарик радио районните кметове вече заявиха, че вандалските прояви в парковете, детските градини и площадки, са проблемът, с който най-трудно се справят.

Цялото интервю с директора на "Общинска охрана" Димитър Палашев чуйте в звуковия файл.