Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на “Хемус”, “Марица”, “Тракия” и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева, заяви пред бТВ председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов, цитиран от БГНЕС.

"Голяма част от проверките за качеството на строежа на пътищата у нас са възложени от МВР още през миналата година. Целта е да се види за определена отсечка как е направен пътят и как се поддържа", добави Ангелов.

Кой е задържаният бос Велико Желев?

Изказването му идва дни след разкритията на регионалния министър Иван Шишков за Северната скоростна тангента. Той подчерта, че АПИ трябва да направи подробен анализ за това какви материали са вложени в пътищата.

“Конкретната ядка, която се взема от асфалтовата настилка ни показва съответните пластове. Вземането на пробите е избираемо. Спрямо проектната документация ние имаме заложена определена дебелина на пластовата настилка. След изваждането на тази ядка се прави съпоставка”, каза Ангелов

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм