Северна Корея изстреля над 200 брегови артилерийски снаряда тази сутрин, съобщават южнокорейските военни, цитирани от БТА.

Все още няма съобщения за щети, причинени от изстрелите, които са паднали на север от Северната гранична линия, изпълняваща ролята на морска граница между двете Кореи. Южна Корея реагира с заповед за евакуация на цивилните от остров Йонбьон, разположен на 10 км от Северна Корея.

Припомняме, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун изключи всякакво помирение с Южна Корея, а корейската управляваща партия обяви планове за изстрелване на три нови шпионски сателита през 2024 г., предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

В продължение на пет дни се проведе пленарно заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия. По време на тази сесия, провеждаща се обикновено в края на годината, се взимат важни стратегически решения за идната година.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм