Секс скандал възникна в Обединеното кралство. Според британски медии най-големият мъжки затвор в Уелс е изпълнен с нечестиви и порочни действия, включващи оргии между затворници и жените служителки на правосъдието.

Общо 18 жени, работещи в затвора в Северен Уелс, са били уволнени или са напуснали след като стана ясно, че са прекрачили границите на отношенията със затворниците, пише Би Би Си.

Намериха прострелян надзирател от варненския затвор

Три жени, надзирателки в затвора "Беруин" в Рексам, са в затвора, след като беше доказано, че са предоставяли свои голи снимки на затворниците и правили секс с тях в килиите им.

Затворът "Беруин"   /Снимка: Getty Images

Всъщност обаче се оказва, че проблемът в най-големия мъжки затвор в Обединеното кралство е по-обширен.

Най-малко 600 затворници са избягали при нападение срещу затвор в Нигерия

През декември миналата година Дженифър Гаван, на 27 години, стана третия член на персонала, който е вкаран в затвора за връзка със затворник, след Айшея Гън, тогава на 27 години, и Емили Уотсън, която беше на 26 по това време.

Затворът "Беруин"   /Снимка: Getty Images

Впоследствие бе установено, че 18 жени са заподозрени или са имали връзки със затворници в съоръжението с капацитет от 2000 души. Някои от тях били оперативен персонал в затвора, а други работели там от партньорски организации в области като рехабилитация.

В изолация и без вода: 13-годишно момче прекара 6 седмици в карцер

Уволнени са четирима оперативни служители и двама от партньорски групи. Трима членове на персонала подадоха оставка, последвани от други девет от партньорски групи.

Персоналът не е над закона

Затворническата служба обяви засилени обучения, след като Дженифър Гаван беше осъдена миналата година.

Осъдиха френски журналисти за изнудване на краля на Мароко

В изявление се казва: „Хората от персонала на първа линия са герои – всеки ден се подлагат на изключително тежка и натоварваща работа, за да върнат престъпниците обратно в правия път и да направят улиците ни безопасни. Заради тях никога няма да толерираме онези няколко служители, които смятат, че са над закона".

Затворът "Беруин"   /Снимка: Getty Images

„Ето защо нашият новоукрепен екип за противодействие на корупцията работи денонощно, за да изкорени и овладее тези, които подкопават нашата образцова служба с опасното си поведение, и да гарантира, че ще понесат възможно най-тежките последствия за своите престъпления.“, се казва още в изявлението. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм