Готви се протест срещу ръководството на Българския футболен съюз.
1600 полицейски служители ще охраняват района около националния стадион "Васил Левски" преди, по време и след мача между България и Унгария.

Именно тогава хиляди запалянковци от различни отбори се очаква да поискат оставката на Борислав Михайлов и неговия екип след поредните разочароващи резултати на националите ни.

От СДВР нямат яснота колко ще са феновете, които са недоволни от управлението на БФС и от резултати на националите ни, които ще излязат на протест тази вечер.

Мачът между България и Унгария ще се играе на закрити врата, след като от БФС изпратиха писмо до УЕФА, че има опасност от безредици. Това породи недоволството на феновете. От СДВР са подготвил специални мерки, за да опазят сигурността в столицата.

Този протест е подкрепен както от фенове на Левски и ЦСКА, така и от други столични отбори и клубове от цялата страна.

"Във връзка с футболната среща на Национален стадион "Васил Левски" днес ще предприемем необходимите мерки за опазване на реда в гр. София. Най-вероятно поетапно ще бъде спирано и възстановявано пътното движение. Около самото спортно съоръжение, с цел нормалното протичане на футболната среща, ще бъде бъде обособена зона с полицейски ленти и автомобили, бъдат разположени и полицейски служители", заяви пред БНТ началник-сектор “Масови мероприятия” към СДВР главен инспектор Иван Георгиев.

Той обясни, че се очакват футболни фенове от различни клубове, които имат историческа вражда.

"Все пак те се обединяват около едно искане и цели, би следвало да загърбят своите различия и да няма конфликт по време на самото събитие", каза инспекторът от СДВР.

По думите му нямат информация от социалните мрежи и срещата, която са провели вчера, за готвени провокации.

Той уточни и местата, на които ще се съберат футболните фенове, които искат да изразят недоволството си.

"Едното място е пред сградата на БФС, другото е на бул. "Христо и Евлоги георгиеви" от страната на моста на дружбата и от страната на ул. Гурко", обясни инспекторът.

Иван Георгиев обясни, че не се очаква шествие или затваряне на улици.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм