Съединените щати обявиха днес нови санкции срещу 22 физически и юридически лица от различни държави, които, според Вашингтон, участват в опитите за заобикаляне на санкциите срещу Русия, съобщи Министерството на финансите на САЩ, цитирани от БГНЕС.

Джонсън: Путин ме заплаши с ракетен удар

В черния списък са включени фирми от България, Израел, Кипър, Латвия и Сингапур. Те са свързани с електронното компютърно оборудване, разработките в областта на отбраната, търговията и строителството.

Българската компания, която попада под ударите на санкциите, е „Ю-СТОУН ЛИМИТЕД ООД”, ръководена от Александър Волфович.

Обиски в Украйна в рамките на акция за борба с корупцията

Според публикувания на сайта на МФ на САЩ списък, Александър Волфович е роден на раждане 26 октомври 1961 г. и има израелско и кипърско гражданство.

Проверка на БГНЕС установи, че цитираната фирма се занимава с проучване, проектиране, изработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно осигуряване, проектиране, производство и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, производствена, консултантска, посредническа и търговска дейност и услуги, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм