Новак Джокович успя да спечели своята четвърта титла от US Open, с което показа, че напредването на възрастта не означава, че смята да забавя темпото, съобщават от Serbia Posten.

До момента сърбинът има спечелени впечатляващите 24 трофея от турнири от Големия шлем и със сигурност иска да увеличи тази бройка през следващата година. Освен това, отново успя да се изкачи до върха в ранглистата при мъжете.

Успехите на Новак Джокович са плод на усилията му през годините, но със сигурност заслуга има и неговото семейство, което го подкрепя в най-трудните моменти. 

Снимка: Getty Images: Новак Джокович, Йелена Джокович и децата им

Съпругата на най-добрия тенисист в света Новак Джокович - Йелена, присъства на премиерата на филма "Мъдростта на травмата" в Подгорица. Тя даде интервю, в което разкри подробности от личния си живот и как се справя с определени житейски ситуации, които е преодоляла в брака си с Новак.

Още в самото начало Йелена открива колко много този стремеж към съвършенство е форма на травма в ежедневието им.

"Имах късмета да изпитам с Новак, че за една нощ можеш да преминеш от най-големия успех към провала. Че хората те забравят или ти обръщат гръб, за да те обикнат отново за една нощ и че всичко е прекрасно. Като човек, който го е наблюдавал и научил, осъзнах, че нося всичко, от което се нуждая, в себе си и че именно то ще напусне този свят с мен", каза Йелена в началото на интервюто за Gradska RTV Podgorica.

След това тя разказа за брака си с Новак Джокович, който е един от редките примери за успешен брак на Балканите. Наред с други неща, тя призна колко важна е подкрепата и разкри колко много е съгласна с факта, че зад всеки успешен мъж стои успешна жена, а зад всяка успешна жена стои самата тя.

"Не знам какво е определението за успех. Някой ще каже от колко години са заедно, но ще се съгласите, че има хора, които са женени от много дълго време и са нещастни. Не мога да твърдя, че ние сме пример за успешен брак. Ние все още сме млади хора, които се променят. Предстоят ни най-различни неща. Удовлетворена съм, че имам приятел в негово лице и че той има приятел в мое лице. Ако останем приятели до края на живота си, това ще бъде успех за мен. А партньорите или каквото и да е друго, е нещо, което е емоция, която е изразена, силна и експлозивна и всичко може да се случи в процеса и не искам да си обещавам по този начин, сякаш успешният брак предполага това", каза тя.

"За мен най-голямата ценност е близостта, която искам да запазя с децата, независимо от всичко. Близостта с партньора и семейството. Именно чрез тази близост преодоляваме всичко най-лесно. Близостта се изгражда чрез всекидневно разбиране, опознаване на себе си, на другите, на границите, на автентичното изразяване, на уважението, на емпатията. Близостта е доста висока цел за всеки човек и аз се стремя към нея", заключи Йелена.

Двамата се познават още от гимназията, защото са учили в едно училище в Белград. Официално започват да излизат през 2005 г., като след края на гимназията Новак се посвещава на тениса и развитието на кариерата си, докато Йелена продължава образованието си в Милано.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм