Федерален съдия в Калифорния отхвърли дело срещу риалити звездата Ким Кардашиян, боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши и други за ролята им в популяризирането на криптовалута, предаде Ройтерс.

Магистратът заяви, че не е ясно дали инвеститорите, които са завели дело, наистина са видели промоциите.

Развод с Кание Уест: Ким Кардашиян ще получава 200 000 долара на месец за детска издръжка

Съдебният иск, заведен през януари, твърди, че ръководителите на EthereumMax са планирали схема с промоутъри-знаменитости, за да насърчат инвеститорите да купят токена EMax, повишавайки цената му и позволявайки им да продават собствените си токени с печалба.

Американският окръжен съдия Майкъл Фицджералд заяви в Лос Анджелис, че инвеститорите могат да изменят и преформулират предложения си колективен иск.

Решението идва, докато други промоутъри-знаменитости са изправени пред съдебни дела от потребители на фалиралата борса за криптовалута FTX, чийто колапс задълбочи продължаващата „крипто зима“.

Последователите на Ким Кардашян я съдят за 40 милиона долара заради измама

Шон Масън, адвокат, който представлява инвеститорите в делото EthereumMax, каза, че планират да преразгледат своите искове, за да добавят „множество допълнителни факти, демонстриращи неправомерните действия и отговорността на ответниците“.

Майкъл Роудс, главният адвокат на Кардашиян, каза, че защитата е „доволна от добре мотивираното решение на съда“.

Адвокатите на Мейуедър не отговориха веднага на искане за коментар. В съдебния иск е посочен и бившата звезда на Националната баскетболна асоциация Пол Пиърс.

Кание Уест няма да пусне новия си албум в стрийминг платформите

Кардашиян популяризира EthereumMax в публикация от юни 2021 г. в Инстаграм, а Мейуедър носеше логото на компанията върху боксовите си шорти по време на широко гледана битка, твърдят инвеститорите.

В решението от сряда Фицджералд каза, че инвеститорите не са успели да докажат, че ръководителите и организаторите са планирали да подведат инвеститорите, вместо да действат в собствения си интерес.

Твърденията на инвеститорите за измама се провалиха, тъй като те не бяха посочили дали и кога са видели промоциите, пише съдията.

Съдят Ким Кардашиян за промоция на криптовалута

Докато инвеститорите могат да преразгледат тези твърдения, Фицджералд окончателно отхвърли иска им съгласно Закона за защита на потребителите на Калифорния, който според него се прилага за материални стоки и услуги, а не за „нематериални стоки“ като криптовалута.

Кардашиян се съгласи през октомври да плати на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) 1,26 милиона долара за уреждане на искове, че не е разкрила, че й е било платено за популяризиране на токени EthereumMax. Тя е пледирала невинност.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм