Риалити звездата Ким Кардашиян и боксовата легенда Флойд Мейуедър младши са дадени на съд по обвинение, че са подвели инвеститори с участието си в реклама на токен на криптовалута, съобщи Ройтерс.

Искът е внесен на 7 януари във федерален съд в Лос Анджелис. В него се твърди, че знаменитостите са лансирали токените, продавани от "EthereumMax" (EMAX), с цел да увеличат цената им и да спечелят "за сметка на последователите си и на инвеститорите".

Ким Кардашиян поиска съдия да я признае за неомъжена

"Ръководителите на компанията в сътрудничество с няколко знаменитости като промоутъри...са давали фалшиви или подвеждащи изявления за "EthereumMax" чрез реклами в социални медии и други промотиращи дейности", пише в жалбата.

В нея е посочено, че Кардашиян е рекламирала "EthereumMax" през юни 2021 г. с публикация в Инстаграм, където тогава е имала 250 милиона последователи.

В публикацията Кардашиян пише, че иска да сподели какво току-що е научила от приятели за токените на ЕМАХ, макар и с уговорката, че "това не е финансов съвет". Тя включва към публикацията и хаштага #AD за платена публикация.

Мейуедър рекламира "EthereumMax" върху боксовите си гащета по време на срещата със звездата от Ютюб Логън Пол през юни, привлякла много зрители онлайн, както и в други случаи.

Представители на двете звезди досега не са коментирали иска, който е заведен от жител на Ню Йорк, претърпял загуби, след като купил токени на EMAX.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук