Продължават засилените руски атаки по цели в Украйна след срещата за мир в Швейцария. През нощта Москва е нанесла въздушни удари по електропреносната мрежа на Киев и са засегнати общо 4 области. При ударите са ранени няколко души, съобщиха местните власти. 

Повреди по гражданската енергийна инфраструктура има във Виницка, Днепропетровска, Донецка и Киевска област. Въздушна тревога беше обявена и в Одеса и Одеска област. Градските власти там предупредиха за заплаха от атака с балистични ракети. Към момента няма конкретна информация за щети и жертви. Властите в Киев обаче заявиха, че са успели да свалят всички дронове.

Ръководителят на украинското енергийно дружество Укренерго Владимир Кудрицки заяви, че през следващите няколко седмици украинската енергийна система ще бъде много сериозно затруднена. Режимът на тока ще продължи, включително и през деня.

Украйна от своя страна е предприела серия нападения с дронове срещу петролни хранилища в Русия

Вследствие на атаката са избухнали два пожара в два нефтени склада - в севернокавказката област Адигея и в Тамбовска област, на около 500 километра южно от Москва.