Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация са били отведени в бомбоубежище в Киев, потвърдиха за Дарик от кабинета му. Това е стандартна процедура при обявена тревога. Те са напуснали бомбоубежището около 9:00 ч.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че системите за противовъздушна отбрана на Украйна са участвали в отразяването на руска ракетна атака срещу украинската столица.

Силните взривове в Киев започнали малко преди 7 сутринта, съобщиха очевидци пред Ройтерс.

За момента не е ясно дали има жертви или щети.

Припомняме, че българска делегация, водена от председателя на парламента, е на посещение в Украйна по покана на председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук.

Вчера Желязков потвърди подкрепата на България за Украйна в реч пред украинския парламент.  Той подчерта, че страната ни  категорично подкрепя европейската интеграция и евроатлантическата перспектива на украинската държава. Руслан Стефанчук от своя страна обясни, че решенията за предоставяне на военна и хуманитарна помощ са от огромно значение за украинците.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм