Бой между затворници в Бургас завърши със смъртта на 66-годишен рецидивист. Инцидентът станал към 11.00 часа днес, съобщи Областната дирекция на МВР.

По данни на полицията е възникнало спречкване между двама лишени от свобода – на 30 и 66 години, осъди за извършени кражби. Те били разтървани от дежурните надзиратели. Според официалната версия на МВР, малко след това по-възрастният мъж паднал на земята и дошлият на място медик констатирал липсата на жизнени показатели.

Своевременно е бил сформиран екип от служители на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ при ОДМВР-Бургас, които извършили първоначалния оглед. Видими сериозни травми по тялото на загиналия не са били забелязани. Трупът е откаран за аутопсия в отделение „съдебна медицина“ към УМБАЛ-Бургас.

Към момента не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт. Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия, които да определят причината за загубата на жизнени показатели. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Директорът на Бургаския затвор Янчо Желев заяви, че огласяването на информация на този етап би попречило на разследването. И настоятелно препоръча на репортера на Дарик-Бургас, ако търси повече подробности по случая, да се обърне към полицията, а не към Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", макар че според разпоредбите, именно тя би трябвало да упражнява пряко ръководство и контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода.