Опозиция на ГЕРБ и ДПС. Това може да бъде единствено ПП-ДБ в следващ парламент. Това заяви Радан кънев в предаването "Лице в лице" по bTV. Изборният резултат показа недвусмислено, че нашето място е в опозиция на следващото управление, поясни Кънев пред Цветанка Ризова. 

"Няма да взема отношение по въпроса за разговорите, но категорично ще подкрепя това, което вече чух от нашите лидери, и то е, че изборният резултат показа недвусмислено, че нашето място е в опозиция на следващо управление", посочи още евродепутатът.

Радан Кънев категорично заяви, че оценката на избирателите на ПП-ДБ е, че в момента формацията не е подходящ участник във властта. Според личната му оценка, партията има нужда от политическа промяна, за да отговаря отново на очакванията на хората.

На въпрос има ли свое обяснение защо са се сринали така на изборите, той посочи, че това е въпрос за дълъг и сериозен анализ, който по думите му винаги се обещава след избори и обикновено не се прави. Кънев обаче не пропусна да отбележи, че ПП-ДБ са поели отговорност за министри, които реално не са били техни, визирайки ГЕРБ. 

Ако не можем да вземем тези решения, които са важни за нас - то какво правим, ще престане да е важно за обществото. Или вече е престанало, каза още той.