Протестиращи се събраха пред сградата на Народното събрание. Демонстрантите развяват знамена на партия "Възраждане". Заради протеста движението на автомобили в района беше спряно. Има засилено полицейско присъствие.

Протестираща от “Възраждане” към репортер на Дарик: Вие продавате националния интерес

Издигнати са плакати с призив за нови предсрочни избори. Пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че искането е за оставка на новото редовно правителство. Той смята, че кабинетът е свързан с чуждестранни посолства. Костадинов каза още, че в правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС участва и ДПС. На въпрос докъде ще стигнат протестните действия на "Възраждане", Костадинов отговори - "дотам, докъдето е нужно".

„Възраждане“ протестира пред парламента (снимки)

На протеста има и група хора с плакати с надписи "Национален протест за близките на загиналите деца в ПТП". Няколко души бяха и със знамена с надпис "Народна партия Български гласъ". Имаше и демонстранти със знамена на коалиция "ЛЕВИЦАТА!".

Пред парламента се събират подписи за референдум за забрана на джендър обучението и за референдум за мир и суверенитет.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм