Окръжната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност кмета на Община Сунгурларе Георги Кенов и неговия заместник Тодорка Павлева по обвинение в корупция. Това съобщиха днес от пресслужбата на магистратурата. Срещу двамата са повдигнати обвинение по чр. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20 от НК – за престъпление по служба, извършено от тях в съучастие.

Касае се за нарушаване на служебните задължения при сключване на договори от името на община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите. Предмет на разследване са и причинените на общината вреди.

Припомняме, че днес бяха проведени претърсване и изземване в сградата, в която се помещава администрацията на Община Сунгурларе. Процесуално следственото действие бе извършено от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Бургас, служители от ОД на МВР - Бургас и ТД БОП - Бургас.

Установени и иззети бяха документи, имащи отношение към извършеното престъпление.

На двете лица са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми на 12.06.2023 година, уточниха от прокуратурата.

Днес следобяд кметът на Сунгурларе спря да отговаря на позвънявания на мобилния и стационарния си телефон. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм