За девета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ организира националния литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“. Темата на конкурса тази година е „Приказка в сегашно време“. Тя поставя пред младежите предизвикателството да потънат в най-дълбоките води на своето въображение, да съчетаят умело фантастичното и приказното, като го имплементират в актуалността на съвремието.

Всички пишещи български младежи между 15 г. и 20 г. могат да се включат, като изпратят своя авторска приказка, непубликувана до момента.

Победителите ще бъдат избрани от тричленно жури с председател Искра Ангелова - журналист, актриса, продуцент и преводач. В журито се включва и Елена Павлова, писател и преводач. Третият член на журито е Добрина Топалова.

„За любовта към приказките вярваме, че възрастта не е от значение, затова отправяме провокация към младежите да се обърнат към детето в себе си и да сътворят на хартия един приказен съвременен свят“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Крайният срок за изпращане на творбите е 15.01.2023 г. Финалистите ще бъдат обявени на 06.02.2023 г. на уебстраницата на организаторите: www.forbgkids.org

Пълните услoвия на конкурса можете да намерите тук