"Според мен е малко вероятно местният политически вот да окаже влияние върху лабилната политическа ситуация в България". Това съобщи за Дарик президентът Румен Радев от Карнобат, където бе по повод празника на града.

По думите му нещата и процесите се движат на по-горно ниво. "Залогът е друг. Местният вот ще повлияе само при разпределението на силите между партиите в коалицията", допълни Президентът.

Държавният глава присъства на празника на Карнобат на 26 септември, заедно със своята съпруга Десислава Радева. В речта си към карнобатлии той сподели следното: „От дълги години познавам Карнобат от въздуха, но този град има специално място на географската карта и в историята на България. Който веднъж е споделил вашето гостоприемство, рано или късно се връща в Карнобат“. 

Президентът изрази и своето възхищение от децата на Карнобат, с които се срещна на Градския стадион по повод инициативата "Спортувай с Президента". "Повярвайте ми, огромна радост изпитах, когато бях на вашия стадион, за да се срещна със стотици деца, които спортуваха там. Възхитен съм от тяхната любознателност, енергия и целеустременост. Това ми дава надежда за бъдещето на Карнобат, и на нашата родина", каза Президентът. 

Автор: Магдалена Динева, стажант-репортер