Служители от секторите “Специализирани полицейски сили” и “Специални тактически действия” в Бургас и части на жандармерията, въоръжени с дългоцевно оръжие ще патрулират по местата с голямо струпване на хора за периода от 1 до 4 март. Това съобщи Областната дирекция на МВР-Бургас.

Те ще са разположени в централна градска част, района на ж.п. и автогарите в Бургас, както и във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Паралелно с това продължава патрулирането със служебни кучета, което започна в средата на февруари.

Целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия, подчертаха от полицията.

„Отчитайки успеха при осъществяването на антитерористична патрулираща дейност и в предходни периоди, от ръководството на ОДМВР Бургас е взето решение полицейски патрули да покриват изброения периметър и по време на други национални празници или при провеждане на големи масови събирания, като концерти и фестивали, особено характерни за летния сезон в Бургас.“, посочват от пресслужбата на МВР.