Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите от наводненията през 2022 г. в Карловско. Това стана ясно по време на среща на служебният премиер Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

В разговора в Министерския съвет са участвали също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Спешно ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение  за отпускане на средствата.

Припомняме, че вчера на предупредителен протест излязоха пострадалите от наводненията в Карловския регион. Кметовете и жители блокираха Подбалканския път и прохода „Троян – Кърнаре“ . Исканията са да се отпуснат 38 млн.лв  за 2024 г., които да бъдат използвани за възстановяване на инфраструктурата. Над 75 млн. лв. трябваше да бъдат отпуснати за оправянето на щетите след водното бедствие. Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов обясни, че досега са получени едва 17 млн.лв.