В навечерието на коледно-новогодишните празници Община Мездра получи поредното дарение от Фондация „Българска хранителна банка“ (БХБ) - шоколадови десерти на обща стойност 10 621,44 лв.

С посредничеството на служители в общинския отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ лакомствата са раздадени на повече от 2 000 подрастващи, в това число 615 възпитаници на детските градини и 1 475 ученици в местните училища, както и потребители на Майчин център, възпитаници на спортните клубове и за коледни детски тържества.

 Община Мездра и Фондация „Българска хранителна банка“ си партнират успешно от м. май 2019 г. Досега Фондацията е предоставила безвъзмездно чрез Общинския център за социални услуги и дейности 45 тона хранителни продукти на обща стойност 368 хил. лв. Само през тази година БХБ е дарила 11 тона хранителни продукти на обща стойност 101 420 лв., с които е разнообразена храната на потребителите на Домашния социален патронаж и на Дома за стари хора, на членовете на Териториалната организация на Съюза на слепите в България и на потребителите на социалната услуга „Топъл обяд“.

Община Мездра благодари за безвъзмездното подпомагане на Фондация „Българска хранителна банка“, с пожелания за здраве, сполука във всяко бъдещо начинание и весели коледни и новогодишни празници!