Провали се и четвъртият опит на СОС да си избере председател, петият ще е след 10 дни. Почти единодушно - с 45 гласа „За”, 1 „Против” и без „Въздържал се”, съветниците приеха следващото заседание за избор на председател да се проведе на 18 декември, понеделник, от 10 часа. 

В началото на заседанието кметът Васил Терзиев призова съветниците към разум, така че, най-късно до вторник председател да бъде избран. В противен случай София рискува да загуби европейско финансиране, добави той като подчерта, че това се отнася най вече за средства от порядъка на 240 млн. лв. за ВиК проекти.

От ГЕРБ отново заявиха, че няма да подкрепят Борис Бонев за председател. Според Антон Хекиман София е заложник на Борис Бонев и на желанието му да оглави СОС, а до момента няма яснота дали кандидатурата му действително е оттеглена.

БСП също няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС, заяви Иван Таков и припомни, че техният кандидат е Диана Тонова.

Боричкането за власт в София продължава, заяви общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов.

Според Борис Бонев от ПП-ДБ-СС на днешното заседание се случило нещо положително, защото станало ясно, че когато интересите на софиянци бъдат поставени на първо място е възможно да се постигне нормален диалог.

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви от парламента, че няма нищо договорено между тях и „Продължаваме промяната – Демократична България. Той уточни, че ГЕРБ са опозиция в София, а от ПП-ДБ не са искали нищо от тях и не са водени разговори.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм