Пътят Варна – Добрич е частично отворен за движение, като се допускат автомобили само на живеещите в селата в района. Това съобщи директорът на Областно пътно управление – Варна Явор Пасев. Той уточни, че почистването на пътя продължава и към 15.30 часа се очаква да бъде пуснато движението на всички леки коли. До около 18.00 часа ще остане забраната за движението на по-тежките автомобили.

Десет села във Варненско все още са без ток

Почистването на снегонавяванията е затруднено и заради изоставени в преспите автомобили. Над 10 коли, сред които и такава с каравана, са били зарязани в снега, без да са били потърсени в рамките на два дни, при условие, че е имало техника, с която да бъдат издърпани зкъсалите автомобили.

От Пътно управлене са били принудени да издирват собствениците с помощта на полицията. И до момента не са открити притежателите на някои от изоставeните машини.

„Панорамният път можехме да го отворим по-рано, но тежката техника не може да мине между мантинелите и зарязаните коли”, изтъкна инж. Пасев.

Тази вечер обявяват как ще учат варненските ученици във вторник

Много проблеми пътните власти са имали с украински тирове, които са закъсвали заради липса на гориво или без подходящи гуми, отбеляза шефът на Областно пътно управление – Варна.