Начинът, по който ще продължи учебният режим във варненските училища, ще бъде обявен тази вечер след 18:00 ч., когато ще заседава оперативният общински щаб. Той ще вземе решение, след като изслуша доклада на аварийните служби за безопасността на достъпа до сградите, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев.

Днес всички ученици във Варна се обучават онлайн. Заради нанесени щети по сградите в I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн дистанционното обучение ще продължи до 22 ноември, включително. 

Близките на загиналата жена, която бе затисната от дърво във Варна, ще получат обезщетение, каза още кметът на морския град Благомир Коцев.   

„Направихме обстоен разговор за това как Общината може да помогне на сина й. Има решение за еднократна финансова помощ, която да му бъде осигурена. Вероятно ще бъде записан и в Бюрото по труда, тъй като той е 20-годишен и има желание да се реализира“, каза Благомир Коцев.

Психологическа помощ се оказва на сина на жертвата. Коцев е разговарял с него още в неделя и го е уверил в пълната подкрепа от страна на Общината.