В 10 села във Варненска област няма ток, а в едно населено място няма и вода. Това обяви на брифинг областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Без електроснабдяването есе още са села в общините Вълчи дол, Суворово и Ветрино. Без ток и вода е вълчидолското село Есеница.

Полицията издирва шофьори, зарязали колите си в преспите край Варна

Очаква се до края на деня да бъде отменено бедственото положение в някои от общините, където то бе обявено -  Варна,  Вълчи дол, Суворово, Дългопол, Аксаково и Девня. При някои общини то ще остане в действие до отстраняване на проблемите с електрозахранването, посои проф. Андреева.

Затворени заради снегонавявания са няколко пътни връзки в общините Суворово и Вълчи дол.

Полицаи спасиха бедстващи хора край Варна

172-ма души и три домашни кучета са били извадени от преспите в региона през последните двата дни, обобщи комисар  Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна.

Служители на дирекцията са съдействали на Спешна помощ при достигане на линейките до адреси на нуждаещи се хора. В един от случаите човек с инсулт е бил изведен от дома му и транспортиран до Центъра за спешна медицинска  помощ.