По-добре защитени ли са правата на артистите? Д-р Иван Начев, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер на УНСС и Симеон Христов, изпълнителен директор на „АртистАутор“ - гости в “Кой Говори”

“В България много от нещата, свързани с интелектуална собственост и права на артисти, са все още неясни”, коментира Иван Начев, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер на УНСС.

По думите му, смисълът на системата на интелектуална собственост е благодарение на знанието и специфични способности, които има човек, той да представя това нещо на обществото и да живее от него, а не да е артист-изпълнител през деня и да работи в чистотата нощем.

“Доста честа практика е артистите-изпълнители се явяват слабата страна във воденето на преговори, тъй като конкуренцията е голяма и често пъти има ситуации, в които ако откажеш договора, който ти предлагат, просто те изключват и следващия на опашката поема щафетата”, коментира изпълнителният директор на „АртистАутор“Симеон Христов.

Форумът ще се проведе на 27 февруари от 9.30 ч. в Голямата конферентна зала на УНСС.

Още по темата, чуйте в прикачения файл:

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм