Пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков се отказва от политиката и от битката за народен представител в следващия парламент.

„Взех решение да не участвам в изборите за 50-то НС, а най-вероятно и за никое друго. За съжаление, за да си ефективен в политическите среди в България трябва да владееш лицемерието, трябва да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да си готов във всеки един момент да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си готов да получиш такъв, трябва да можеш безскрупулно да лъжеш и да очерняш, трябва да се разделиш с представите си за категории като морал, етичност, честност. Ние дойдохме в политиката, за да променим тази среда. И за радост малко по малко, зрънце по зрънце успяваме. Но за съжаление, скоростта, с която тази среда променя нас, е много по-голяма“, написа в профила си във Фейсбук Костурков.

Той е един от основателите на "Продължаваме Промяната" в Пловдив. Името му беше едно от спряганите за кмет на града по време на кампанията за последните местни избори.