„Борисов днес изненада с това, че лично отиде на консултациите при президента – нещо, което много отдавна не се беше случвало. Не видяхме и нито една от дамите от неговия преговорен екип и даде заявка, че е готов да направи и правителство на малцинството. Сега въпросът е кой ще подкрепи това правителство. Трябва да отбележим чисто техническия момент, в който при гласуването на се изискват точно 121 гласа“

Така журналистът Пламена Игнатова коментира новината, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи правителство на малцинството. Тя заяви, че първоначално Борисов не е изглеждал ангажиран с преговорите, дори не е имало знак за преговори по телефони и смс-и. Според Игнатова най-неизвестната величина в това Народно събрание е партия „Величие“. В нея се виждали противоречия:

„Виждаме противоречия в поведението на тази партия.  Медиите вече проследиха какво се е говорило от тяхна страна по време на кампанията и след нея. Видяхме Марков, който закъсня за клетвата си, след това обясни, че бил сплашван с компромати от друга партия в същия този ден. Тогава пък депутатка от тази партия в свое интервю заявява, че е възможна подкрепа за правителство.“

Игнатова не изключи и подкрепа за правителство на малцинството от страна на ИТН и „Възраждане“, които са подпомагали ГЕРБ в миналото, а в някои гласувания и ПП-ДБ биха ги подкрепили по идеологически въпроси. Игнатова припомни и как сме „виждали „Възраждане“ да получава инструкции от Десислава Атанасова в зала“.

Относно бъдещето на коалицията ПП-ДБ журналистът заяви, че „време разделно“ не се очертава в близко бъдеще. Тя отбеляза обаче, че до момента избирателите на тази партия не са видели Кирил Петков и Асен Василев „смирени“ и не са  дали своя прочит за изборите.