Ако този парламент се разпусне преди да приеме Бюджет 2023 ще се сбъдне най-черният сценарий и държавата ще мине в режим на свободно падане. Това коментира в хасковските Минерални бани председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той заяви още, че от синдиката са в готовност за протестни и стачни действия, ако заплатите не бъдат увеличени. 


Пламен Димитров коментира, че цените продължават да растат, макар и с по-ниски темпове, въпреки че на годишна база отчитат падане на инфлацията. Той бе категоричен, че от КНСБ са готови за протестни действия, ако заплатите не бъдат увеличени.


Димитров смята, че парламентът може да приеме Бюджет 2023 г. преди да бъде разпуснат и е изключително важно да го направи. По думите му, ако това не се случи, предстои най-черният сценарий. 


Председателят на КНСБ Пламен Димитров е в хасковските Минерални бани за 20-то юбилейно издание на организирания от синдиката и благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ международен детски етно фестивал, който продължава и утре.