При специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Община Котел са задържани общо пет лица. От тях трима са за кражби от частни домове, едно непълнолетно момче за кражба от лек автомобил и един за притежание на наркотични вещества.
Образувани са 10 преписки за незаконно добити дърва за огрев, общо около 15 куб. м.

По линия на пътната безопасност са съставени 25 фиша и 5 акта. Връчени са 64 наказателни постановления и фишове. На едни от проверените водачи са връчени 5 броя ел.фишове на стойност 1000 лева.

Акцията стартира рано тази сутрин в няколко населени места едновременно. Екипи на РУ-Котел, участък „Градец”, сектори „Пътна полиция” и „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен, жандармерия и горски служители на Югоизточно държавно предприятие и ДП-Сливен работят по разкриване на престъпления срещу имуществото и наркоразпространението.

Проверяват се и водачи на МПС за употреба на алкохол и/или наркотични вещества. Извършват се проверки за установяване на незаконно добити дърва за огрев.

До обед са проверени 154 автомобила и 293 лица. Извършени са претърсвания в части имоти със служебно полицейско куче, като на един от адресите е открито наркотично вещество-около 15 грама канабис.
Специализираната операция продължава.
Чуйте комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОД на МВР Сливен..

`