Напрежение и в СОС. При петия опит, след близо час и половина дебати – обвинения и остри реплики, той продължава да е без председател. Общинските съветници взаимно се обвиняваха в блокиране на работата, обясняваха кой е виновен и защо се стига до това.

Без публичност, тайно и извън прожекторите се водят разговори за съвместно управление между ПП-ДБ-Спаси София и БСП, заяви Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. По думите му направен е опит постът на председател да се даде на БСП. "Тежката червена сватба не се случи, уви, женихът изневери малко преди да се случи", каза още той, визирайки демонтажа на ПСА, а Иван Таков от БСП определи това като „поредната порция спекулации на ГЕРБ“. Във връзка с демонтажа Таков поиска оставките на областния управител, на заместник-областния управител и на районния кмет Трайчо Трайков.

По време на заседанието Борис Бонев от Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) предложи Грети Стефанова за председал на СОС, която и сега води заседанията като най-възрастен общински съветник като временно решение. От ИТН отново издигнаха кандидатурата на Пламен Данаилов от "Има такъв народ". Последваха изказвания във връзка с това дали и колко пари ще загуби столицата, ако СОС продължава да е без председател. В крайна сметка Вили Лилков от местна коалиция КОД предложи прекратяване на изказванията и преминаване към гласуване. Вместо това обаче беше обявена почивка.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм