Собствениците на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък, Бургас, Приморско предложиха помощта си и ще се включат в издирвателната акция в язовир Мандра за изчезналите преди пет дни рибари. 

Припомняме, че на 27 ноември вечерта Ивелин Тодоров от Средец и Петър Петров от Бургас са влезли с гумена лодка в язовира. На 30 ноември след денонощна акция в района беше открита само лодката им, но без следи от двамата мъже. 

С новото оборудване спасителните екипи се надяват да имат повече шанс за издирване в голямата територия.

Вчера кметът Димитър Николов призова за помощ доброволци, разполагащи с оборудвани плавателни съдове, чрез страницата си във Фейсбук.  Десетки откликнаха за последните няколко часа на призива. 

Първата лодка е пристигнала още същата нощ от Пловдив.

"От сутринта, заедно с общинската наблюдават с камери дъното на язовира. Преди малко в издирването се включиха още две. До обяд ще влязат още няколко лодки, очакваме ги. Изключително съм благодарен на собствениците за помощта и жеста! Дано има резултат от усилията", изрази надежда кметът на Бургас. 

От началото на седмицата водолази и екипите на Община, ИАРА, полиция, горско, издирват двамата мъже в района на язовир Мандра, но без резултат. 

"Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи. Независимо от песимистичните прогнози. Днес осигурихме още един сонар, който в момента се монтира на общинската лодка и утре ще обследва дъното на езерото", написа още Димитър Николов.

Той призова и за по-деликатно отношение от страна на гражданите към трагедията на двете семейства, заради негативни коментари по случая в социалните мрежи.