Писателят и художник Петър Георгиев - Рей гостува за първи път в Бургас на 16 август /вторник/. Тук, той ще представи новите си книги в галерия „Ателие R” от 18.30 часа.

Петър Георгиев  над 30 години живее в Монреал, заедно със съпругата си и има над 40 изложби в Канада, САЩ, Франция и България, Пулярен е и в Северна Америка

Двете му книги - "Пътят" и "Планината" са написани по време на пандемията и са обединени от една идея – желанието на автора да предаде своя житейски опит на читателите. И двете заглавия са метафорични и имат биографична нотка.

Петър Георгиев-Рей е роден през 1963 г. в село Боснек, Пернишко. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1987 г. и играе два сезона на сцената на Врачанския театър. Автор е на сборник със стихове и на издадените в България романи "Мислителят или насаме с един живял" и "Завоеватели".

През 1995 г. е номиниран за поет на годината от International Society of Рoets в САЩ. Преди години американският критик Кен Мофет го обявява за един от най-оригиналните художници, които творят през 21 век.