За ДПС е важно да има редовно правителство, каза лидерът на партията Делян Пеевски. Той подчерта, че сега трябва да бъде подписано коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ, а назначенията в регулаторите да бъдат обект на бъдещи преговори.

"Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са или са дечица в детска градина. Ако са разумни хора, политици сериозни, няма да хвърлят държавата в криза. Ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. След като видим какво ще правят, ние ще преценим кое и как ще подкрепяме".

"Правителство да има, за ДПС е важно. Държавата не трябва да бъде хвърляна в криза. А за всичко друго, вече регулатори, със 160, какво ще бъде - това са бъдещи преговори, които трябва да се водят. Но сериозните мъже, трябва да седнат сериозно. Сериозните партии да преговарят и да направят стабилно правителство. Това трябва да бъде в името на България", добави Пеевски.

Пеевски коментира още, че "партийните пристрастия и всякакви  такива нажежавания трябва да се оставят настрана. Защото гледам вчера така, премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин, нали се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен премиер в парламента. Да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза."

Чуйте повече от прикачения звуков файл.