Ако някой от ДПС бъде поканен за министър в служебния кабинет, няма да приеме. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Той посочи, че след изборите ще решат какво да правят, като допълни, че е рано да се говори.

„Рано е да говорим за резултатите и изборите, нека хората да решат. Може да имаме пък 161 и тогава ще мислим отново“, каза Пеевски.

На въпроса дали гледа към евроатлантическо мнозинство във формата с ПП-ДБ, Пеевски отговори:

„Мисля, че то беше такова досега. Само колегите се опитват някак си да забравят тия 9 месеца. Те са незабравими, така че няма как да ги забравят.“

По темата дали има спомен кой точно предложи текстовете в Конституцията, касаещи служебния кабинет и лицата, които могат да бъдат назначени за служебни премиери, той каза:

“Колеги, то е ясно кой го е предложил. Вие виждате подписите на Христо Иванов и компания.“

Пеевски коментира и консултациите за правителството и дали някой от ДПС е канен да застане начело на някое от министерствата:

„Това си е отговорност на г-н Главчев. От ДПС, ако някой бъде поканен, няма да приеме, защото не искаме. След изборите ще решим вече какво ще правим. Нека да видим кой колко ще вземе, хората, на кой ще гласуват доверие, рано е да се говори. Не можем да предопределяме вота на избирателите“, заключи съпредседателят на ДПС.

Чуйте повече в прикачения аудио файл.