Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола е поканила Илон Мъск да бъде изслушан от евродепутатите, предаде АФП.

Парламентът няма правомощия да задължи Мъск да се яви, все още няма отговор от него.

Vox populi, vox dei! Потребителите на Twitter ще уволнят ли Мъск?

Мъск предизвика сътресения и противоречия, откакто през октомври придоби Туитър за 44 млрд. долара.

След като уволни половината от персонала на компанията, възстанови акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, прекрати политиката срещу дезинформацията на Ковид-19 и за кратко блокира препратките към конкурентни платформи в Туитър, той привлече вниманието на политиците както в САЩ, така и в Европа.

Туитър блокира профилите на няколко журналисти

Европейската комисия предупреди Мъск, че рискува да му бъдат наложени "санкции" от ЕС заради заплахата за свободата на медиите.

Мъск проведе анкета в Туитър, в която питаше дали трябва да напусне поста главен изпълнителен директор на компанията. Общо 57,5 % от потребителите отговориха с "Да", че той трябва да си тръгне.

Кой измести Мъск от първото място на най-богатия човек в света?

Цената на акциите на Туитър се срина с една трета, откакто той пое платформата. Рекламодателите се отдръпнаха от компанията заради сътресенията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм