Деветгодишно момче е било намерено почти в несвяст, заключено в стая в къща за вторични суровини в северозападния турски окръг Бурса, където било държано близо година, съобщават турски медии. Това предаде БТА. 

"Ноктите и косата му бяха пораснали дълги. Той дори е уринирал и се е изхождал в стаята", разказа служител по сигурността, който го е намерил, пред информационната агенция ДХА.

7-месечно българче, изоставено в Косово, беше върнато в страната

Момчето е било настанено в болница за лечение. То ходи трудно и постоянно търси храна. 

Според полицията къщата за събиране на отпадъци, в която е намерено детето, е била наета от леля му. Тъй като лелята не плащала наема в продължение на една година обаче, хазяинът се е обърнал към съда. Със съдебно решение на мястото били изпратени полицаи, които били шокирани да намерят в една от стаите малкото момче с тегло едва 17 килограма и ръст 138 см. 

Лелята на детето обвинила сестра си, майка на момчето, че не е искала да се грижи за него и го е изоставила. Майката твърди, че сестра й, която била настойник на детето, има психически проблеми.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм