От профила на Софийска опера и балет в Twitter бе отправена покана към Илон Мъск да посети ежегодния фестивал "Опера на върховете" - Белоградчишки скали. Фестивалът е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл са свързани с поставянето им сред магическата красота на Белоградчишките скали.

Изненадващо съобщение: Мъск идва в България през април?

От Софийската опера и балет пишат:
"Уважаеми г-н Мъск, 
Любезно Ви каним на откриването на ежегодния летен фестивал "Опера на върховете", Белоградчишки скали, на 4 август 2023 г. с операта "Рейнско злато" от Рихард Вагнер.

С уважение, Пламен Карталов, режисьор и генерален директор на Софийската опера"

Вчера ексцентричният милиардер хареса снимка в Twitter на Белоградчишките скали, а по-късно той бе поканен от министъра на туризма Илин Димитров да посети дестинацията. След това от ресторант „ONÀ“, намиращ се на 13 км от Белоградчишките скали, беше публикувана информация, че от екипа на Мъск са се свързали с тях за резервация. Това отприщи серия от коментари и покани към най-богатия човек в света като това на Софийската опера и балет, което наистина си заслужава да бъде посетено.

Министърът на туризма покани Илон Мъск да му покаже Белоградчишките скали (снимки)

Мъск отлага платените акаунти за сини значки в Туитър

Кой е Илон Мъск

Белоградчишката крепост и скалите са сред стоте национални туристически обекта на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм