Изненадващо съобщение получи българският ресторант „ONÀ“, намиращ се на 13 км от Белоградчишките скали.

Илон Мъск хареса Белоградчишките скали. Припозна в тях пейзаж от популярна видео игра

Екипът на Илон Мъск изпрати запитване, с което информира, че милиардерът планира пътуване до България, както и посещение на района и ресторанта през април 2023 година.

„Свързвам се с вас от името на г-н Мъск и X Space, тъй като имаме планирано пътуване до България през месец април 2023 година, моля, уведомете ме, ако можете да си сътрудничите с нас при това пътуване, и ми кажете повече за района и вашия ресторант“, гласи съобщението, изпратено до ресторанта.

Министърът на туризма покани Илон Мъск да му покаже Белоградчишките скали (снимки)

Вчера Илон Мъск изрази учудването си при публикуването в Twitter на снимка на Белоградчишката крепост и скалите, като си мислил, че е била от компютърна игра. Той открива снимката в профил, който споделя снимки на замъци и природни забележителности.

"Бях сигурен, че това е в Elden Ring", написа Мъск в профила си в Twitter – социална мрежа, която придоби наскоро. Коментарът му е под кадъра на Владислав Терзийски, споделен от профила Anc_Aesthetics.

Министърът на туризма Илин Димитров също отправи покана към милиардера Илон Мъск, за да му покаже на живо Белоградчишките скали и крепостта около тях.

Еlden Ring е една от най-популярните видео игри през тази година. Тя е екшън ролева игра, като историята е дело софтуерния инженер Хидетака Миядзаки с тясното сътрудничество на автора на фентъзи романите „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин.

Мъск отлага платените акаунти за сини значки в Туитър

Кой е Илон Мъск

Белоградчишката крепост и скалите са сред стоте национални туристически обекта на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

Сред красотата на Белоградчишките скали, в двора на крепостта, се реализира за седма поредна година, идеята на академик Пламен Карталов - летен фестивал „Опера на върховете“. Под открито небе любителите на операта и балета са свидетели на необичайни сценични решения и режисьорска интерпретация.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм