Министърът на туризма Илин Димитров е поканил милиардера Илон Мъск да му покаже наживо Белоградчишките скали и крепостта около тях, предаде TravelNews.

Написах му съобщение в Twitter и го поканих да посети България, като лично ще го заведа да разгледа нашата забележителост“, заяви пред TravelNews министър Димитров. От Министерството на туризма утре ще изпратят и официална покана до Мъск след като Илин Димитров се прибере от Турция, където е на посещение. Министърът посочи, че ще покани още в България Хидетака Миядзаки, създателят на видео играта Elden Ring, и нейния съавтор – популярният писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин. Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, която предизвика днес интереса на Илон Мъск.

Илон Мъск хареса Белоградчишките скали. Припозна в тях пейзаж от популярна видео игра

Илон Мъск изрази днес учудването си при публикуването в Twitter на снимка на Белоградчишката крепост и скалите. Той мислил, че е била от компютърна игра.

"Бях сигурен, че това е в Elden Ring", написа Мъск в профила си в Twitter – социална мрежа, която придоби наскоро, под кадъра на Владислав Терзийски, споделен от профила Anc_Aesthetics.

Еlden Ring е една от най-популярните видео игри през тази година. Тя е екшън ролева игра, като историята е дело софтуерния инженер Хидетака Миядзаки с тясното сътрудничество на автора на фентъзи романите „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм