След като Народното събрание освободи управителя на здравната каса Станимир Михайлов без да вземе предвид оттеглената му оставка, ПП-ДБ обмисля дали да не поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков.

Коалицията ще обсъжда въпроса тази вечер. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той посочи, че с удоволствие би подкрепил инициирания от "Възраждане", БСП и ИТН вот на недоверие, но според него той не е конституционно обоснован. Според Петков президентът трябва да си носи конституционната отговорност и да провери дали Главчев е получавал обаждания от Борисов за смяната на министри. 

"Учудени сме, че хора с толкова политически опит направиха толкова много грешки за толкова малко време. Това е хумористично", коментира Петков.

Той заяви, че с удоволствие би подкрепил вота на недоверие към правителството на Главчев, но проблемът е, че "не е конституционно обоснован".

"Ние в момента мислим абсолютно една идея: всичките изслушвания на министри да не спрат дори по време на кампания. Това е едната идея. Второто нещо, за което се замисляме е, че след днешните действия дали да не поискаме оставката и на председателя на Народното събрание", допълни съпредседателят на "Продължаваме промяната".