Протест срещу управлението на ГЕРБ в Пловдив се организира тази вечер пред сградата на общината. Във Фейсбук е създадено специално събитие от местната гражданска активистка Елка Мухова.

"Развитието на Пловдив не може да бъде заложник на вътрешните борби в ГЕРБ и скандалите между Иван Тотев и Здравко Димитров", се казва в текста на събитието, озаглавено "ОСТАВКА на кмета на Пловдив - Здравко Димитров".

Призовават се всички недоволни от управлението на ГЕРБ в Пловдив през последните 12 години, да се присъединят към протеста в 18:00 часа днес.

"Градът и бъдещето на децата ни не са разменни монети между Здравко Димитров и Иван Тотев. Време е да кажем „стига“ на вътрешните борби за власт, които превърнаха целия град в заложник на местната организация на ГЕРБ", се казва още в обръщението. 

Организаторите смятат, че "Пловдив заслужава градоначалник, за когото на първо място трябва да са гражданите, а не партията или партийния лидер".

Към момента близо 70 души са заявили, че имат интерес към протеста или ще се включат в него, включително и настоящи общински съветници.