Община Бургас кани всички любители на литературата на поетичен круиз в морския залив на 28 май. Участници от международния фестивал „Свято слово“ и представители на бургаската писателска общност ще бъдат част от инициативата на борда на кораб „Бургус“.

Програмата предвижда отплаване в 10.00 часа от Магазия 1 и акостиране в 10.30 часа в КТК „Ченгене скеле“. Там всички посетители ще имат възможност да разгледат туристическия обект и да се насладят на литературни четения на откритата сцена до морето.

След това корабът ще отплава към остров Света Анастасия. Там в 12.30 с разказ за него „губернаторът“ Павлин Димитров ще посрещне гостите. Всички ще имат възможност да присъстват на "Часът на поета" на открита сцена на острова, като един от акцентите на Международния литературен фестивал.  

Жури ще оценява най-атрактивно поднесените авторски творби и отличените ще получат награди. Всички желаещи да напишат в "Тефтерчето на твореца" стихотворение или кратък разказ, вдъхновени от острова, могат да се състезават в конкурса за творба на месеца и годишните награди на управителя на острова.

Отплаването обратно към Бургас ще е в 16.00 часа.

Припомняме, че и тази година областният център е домакин на конкурса. 

Международния фестивал „Свято слово“ ще се проведе за 18-ти път в Бургас

Авртор: Натали Петрова