От полицията информират, че през изминалия ден -19 февруари, в РУ Севлиево са постъпили няколко сигнала, касаещи опити за телефонни измами. Реализирана е и една измама, при която възрастна жена е предала пари на непознат мъж.

Сигнал за опит за телефонна измама е получен и през днешния ден.

Жители на град Севлиево са сигнализирали в районното управление, че непознати лица са се свързали с тях по стационарните им телефони като им съобщили, че техни близки са претърпели пътен инцидент и е необходима определена сума за лечение.

От полицията призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги заблуждават с цел получаване на пари. Схемите на телефонните измамници са разнообразни.

От полицията отново припомнят:

*В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането!

*Не предоставяйте лични данни на свои близки по телефона!

*Не предприемайте даване на пари на непознати, представящи се за посредници или доверени лица, защото това е сигурен знак за измама!

*Ако все пак имате съмнение, че се обажда близък човек, първо опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането.
 
Предупредете вашите възрастни родители, близки или съседи да бъдат предпазливи и да не се доверяват на обаждания от страна на непознати.

При подобни случаи и при възникване на каквито и да е съмнения, сигнализирайте на ЕЕН 112 или потърсете помощ в най-близкото районно управление.